Pályázat

Grape-Vine Kft.,

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram
(GINOP-8.3.5-18B-4)

Élelmiszeripari kapacitásbővítő beruházás a GRAPE-VINE Kft-nél,

A 6120 Kiskunmajsa, Félegyházi út 46. 05/56. helyrajzi számú ingatlanon (melyen jelenleg is szőlőfeldolgozási, borászati, palackozási, raktározási tevékenység történik) kivitelezési munkálatok valamint eszközbeszerzés valósul meg. A kivitelezés keretében a jelenleg logisztikai, árumozgatási feladatokat ellátó ingatlanon a kültéri tartályokhoz kapcsolódóan új kezelőjárda kerül kiépítésre. A Félegyházi út 46. számú ingatlanon a pályázat keretén belül a következő eszközök kerülnek beszerzésre és elhelyezésre: egy crossflow szűrő, amely nagy teljesítményű, hatékony borászati szűrésre alkalmas. Új tartályok megvásárlását is tervezi a pályázó: ezekben tárolás, borkészítés, erjesztési tevékenység valósul majd meg. Ezenkívül nitrogéngenerátor beszerzésére is sor kerül, melynek köszönhetően a borkészítés teljes folyamata során nitrogén gáz segítségével megakadályozható a borok oxidációja. Beszerzésre kerül továbbá egy bogyózó-zúzó berendezés, mely a beérkező szőlő alapanyag feldolgozását segíti. A vállalkozás további csigadugattyús szivattyúval is bővíti eszközparkját, mellyel egyaránt lehet szőlőfürtöt, bogyózott, zúzott anyagot, fermentált törkölyt továbbítani, villanymotorral működik, mely a szivattyúházban található továbbító csigát hajtja meg, amely a szállítandó anyagot az ürítő cső irányába préseli. Az eszközt a borászati üzemben préselt szőlő/lé szállítására fogják használni. A minőségi must és borkészítés meghatározó munkaművelete a kíméletes és szabályozott préselés. Erre a célra a pneumatikus prések a legalkalmasabbak, melynek beszerzése szintén a projekt részét képezi.

A vállalkozás további sikeres fejlődése, valamint az új piaci igények kielégítése érdekében egy karbonátor is beszerzésre kerül, mely mind a folyóborok, mind a palackozott termékek során növeli a termékek eltarthatóságát.

A szőlőfeldolgozási és a szőlőmust erjesztési technológiai folyamat bővítéséhez egy hőcserélő berendezés, valamint csőhálózat hőszigeteléssel is beszerzésre kerül.

 Az új eszközök nagyban elősegítik majd a hatékonyabb termelést, minőségnövekedést eredményeznek, bővítik a jelenlegi kapacitást. A beruházás energiahatékonysági szempontból is jelentős.

A Kiskunmajsa Külterület 039/23. helyrajzi számú ingatlanon egy új raktárépület megépítését tervezi a vállalkozó, amely a borászati alapanyagok, illetve késztermékek tárolásául szolgál majd, bővítve a jelenleg rendelkezésre álló szűkös raktárkapacitást. Ez termékei minőségének megőrzése érdekében fontos, ugyanis a fedett területen való tárolás megvédi azokat az idő előtti minőségromlástól. A raktározás anyagmozgatás során fontos, hogy megfelelő eszközökkel biztosítsák az anyag és árumozgatást, melynek ellátásához a vállalkozás 5 db targoncát is megvásárol a projekt keretében.

A beruházás keretében megvalósuló modernizáció elősegíti majd a GRAPE-VINE Kft., mint hazai, 100%-ban magyar tulajdonú, a Magyarországon régi hagyománnyal rendelkező szőlőbortermelést végző középvállalat piaci pozíciójának erősítését, mivel a modernebb eszközökkel, illetve kibővített raktárkapacitással jobb minőségű áruk előállítására nyílik lehetőség.

GRAPE-VINE Bortermelő és Kereskedelmi Kft.

 „Élelmiszeripari komplex beruházás a GRAPE-VINE Kft-nél, Kiskunmajsán”

GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00024

Vissza nem térítendő támogatás összege: 731,71 millió Forint (36,11%)

Visszatérítendő hitel összege: 769,99 millió Forint

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. 05. 28.

A GRAPE-VINE Kft. fejlesztésének célja elsősorban a gyártó, és termelési kapacitásának növelése, ugyanis a piac által hosszú távra előrevetített volument a vállalkozás nem, vagy csak jelentős többletkiadásokkal tudná kielégíteni. A fejlesztés mindemellett munkahelyteremtő hatással is párosul, s hozzájárul a társaság Kunsági Borvidéken gyakorolt piacvezető pozíciójának erősítéséhez is.

A fejlesztés célja:

1.) Gyártókapacitás növelése: Az üzem szőlőfeldolgozó kapacitásának bővítése, ill. korszerű eszközökkel való modernizálása.

2.) Bortároló / raktározási kapacitás növelése

3.) Palackozó kapacitás növelése: Elsősorban az üveges palackozás minőségi színvonalának fejlesztése, és kapacitásának növelése érdekében szükséges.

A fentebb részletezett funkciók egy 4977,60 m2 hasznos alapterületű csarnoképületben kerülnek kialakításra, melyben a szociális funkciók 534,03 m2-t, míg az üzemi funkciók 4443,57 m2-t tesznek ki.

Az új üzemegység, illetve a tervezett kapacitásnövekmény a mindenkor hatályos jogszabályoknak, és a Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-18/1993. számú előírásában foglalt HACCP követelményrendszer előírásainak megfelelve kerül kialakításra. A szakmai/műszaki standardok megvalósulását biztosító eljárások, módszerek alkalmazásában a vállalkozás menedzsmentje több évtizedes tapasztalatokkal, és referenciákkal rendelkezik.

GRAPE-VINE PINCÉSZET EGY BARÁTI PINCÉSZET

Cégnév: Grape-Vine Bortermelő és Kereskedelmi Kft
Székhely: 6120 Kiskunmajsa, Félegyházi út 46.

Belföld:

E-mail: kereskedelem@lafiestabor.hu
Telefonszám: 77/483-291
Fax: 77/482-753
Mobil: 30/485-19-59

Külföld:

Mangold Krisztina: mangold.krisztina@lafiestabor.hu
Mobil: 0036/30-46-21-377
Tel: 0036/77-483-291